Votează la categoria

Comunităţi locale prietene ale educaţiei

1. Municipiul Sibiu

Pe parcursul ultimilor ani, Primăria Sibiu a acordat sprijin deosebit întregului mediu educațional din Municipiul Sibiu. Desigur, mai sunt multe lucruri de făcut, dar direcția este una bună, sănătoasă, care dorește să așeze pe baze temeinice nu doar infrastructura educațională, ci și spiritul comunitar, dorința de a oferi oportunități egale tuturor copiilor și stakeholderilor din educție. Astfel, la nivel de municipiu a luat amploare proiectarea și construcția de noi creșe și grădinițe, precum și dezvoltarea de proiecte de eficientizare energetică a clădirilor existente. Școlile gimnaziale sunt, de asemenea, beneficiari ai proiectelor şi investiţiilor. De asemenea, de câțiva ani, prin asociațiile de părinți, școlile au putut derula proiecte prin agendele puse la dispoziție de către primărie: Agenda culturală, agenda sportivă și agenda comunitară. Începând cu anul trecut, Municipiul Sibiu beneficiază și de o agendă educațională, o oportunitate reală pentru unitățile de învățământ din Municipiul Sibiu și partenerii lor de primi finanțări pentru a-și pune ideile în practică, în același timp dezvoltând spiritul de echipă și abilitățile celor implicați de a lucra pe proiecte.

2. Localitatea Negreşti-Oaş

Administraţia locală a localităţii Negreşti-Oaş a implementat cele mai importante proiecte de reabilitare a absolut tuturor unităţilor şcolare din oraş. A fost alaturi de cadrele didactice, s-a implicat în foarte multe proiecte derulate de şcolile din localitate. Bursele şcolare au fost asigurate şi chiar majorate de catre Consiliul Local Negresti-Oaş. Administraţia locală a asigurat pentru toţi elevii din localitate echipamente, tablete şi laptopuri în perioada cursurilor online. Rezultatele acţiunii lor sunt: creşterea nivelului de confort a educabililor, crearea condiţiilor optime de desfăşurării actului educaţional, rezultate bune şi foarte bune ale elevilor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, integrarea absolventilor de la Liceul Tehnologic în câmpul muncii, continuarea studiilor în învăţământul superior al absolvenţilor – în procent de 80%.

3. Unitatea Administrativ-Teritorială Uricani

Unitatea Administrativ-Teritorială Uricani sprijina activ sistemul educațional local. La nivelul orasului Uricani au fost depuse proiecte europene pentru reabilitarea energetică a instituțiilor de invățământ de pe raza orașului Uricani.
În momentul de față sunt în implementare două proiecte UE privind reabilitarea si dotarea Liceului Tehnologic Retezat și a Școlii Gimnaziale nr 2 care include și Gradinița nr. 2. Celelalte instituții de învățământ, respecti, Gradinița nr. 1, Scoala Primară și Grădinița Câmpu lui Neag au fost reabilitate energetic în anii anteriori.
De asemenea în momentul de față este aproape finalizată construcția prin PNDL a unei Grădinițe noi pe raza orașului Uricani.
Un alt proiect care se află în desfășurare la momentul de față este Construirea unui Atelier Scolar pentru profilele educaționale Administrație Publică și Turism, atelier care se află în imediata vecinătate a Liceului.
Un alt proiect de real succes a fost dotarea cu echipamente electronice performante a tuturor instituțiilor de învățământ, cea mai mare realizare fiind faptul că fiecare elev a beneficiat de tabletă proprie cu abonamen la internet pe 2 ani. Au fost achizitionate un numar de 775 tablete.
Menționăm faptul că în fiecare an UAT Uricani alocă din bugetul local banii necesari pentru plata burselor către toți elevii beneficiari.
Deasemenea, UAT Uricani asigură transportul cu microbuzul școlar, al elevilor care fac naveta din localitățile componente ale orașului Uricani, respectiv Câmpu lui Neag și Valea de Brazi.

Perioada de vot s-a încheiat! Mulţumim pentru participare!